Inghetata cu lamaie

de Miha in Dulciuri, 31 Iul 2009 | 4213 vizualizari

 

Cum zilele astea a fost cam cald si activitatile in casa cam limitate,l-am antrenat pe Robert in prepararea unei inghetate.A fost foarte incantat de creatia lui si s-a laudat la toata lumea. :))

 

INGREDIENTE

  • 2 lamai
  • 250 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 cana frisca lichida
  • 50 ml frisca batuta
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu lamaie:

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place.

Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :)) de la cele 2 lamai.

Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se omogenizeaza.

ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie trebuie sa fie rece,altfel frisca se taie.

La sfarsit incorporam si frisca batuta,usor,cu miscari de sus in jos.

Dam vasul la congelator,iar dupa 1 ora-1 ora si jumatate amestecam,sa spargem acele de gheata.Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata cu lamaie 6731
retete culinare - Inghetata cu lamaie 6732
retete culinare - Inghetata cu lamaie 6733
retete culinare - Inghetata cu lamaie 6734
retete culinare - Inghetata cu lamaie 6735
retete culinare - Inghetata cu lamaie 6736
retete culinare - Inghetata cu lamaie 6737
retete culinare - Inghetata cu lamaie 6738
retete culinare - Inghetata cu lamaie 6739

COMENTARII (4)

Miha 1

01.08.2009, 01:11

Multumesc Oana! Iti dai seama ca a fost cea mai buna inghetata de pana acum.

Miha 1

01.08.2009, 14:54

Stai sa vezi cand mi-o intra si mandra cea mica prin strachini ce mancaruri si prajituri voi face!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D