Inghetata cu limeta

de -Licurici- in Dulciuri, 6 Apr 2016 | 406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un lime (coaja, pulpa, suc)
  • 6 oua;
  • o cana de zahar;
  • 2 pliculete de zahar vanilat;
  • o cana frisca lichida.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu limeta:

  1. Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa.
  2. Se separa albusurile de galbenusuri.
  3. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pe bain-marie, pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul.
  4. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
  5. Separat, se bate frisca, apoi se amesteca cu albusurile spuma si galbenusurile.
  6. Peste compozitia obtinuta se adauga sucul + pulpa de lime si jumatate din coaja rasa.
  7. Compozitia se imparte in doua cutii alimentare, se pune restul de coaja de lime pe deasupra si se baga la congelator pana a doua zi sau cel putin 5 ore.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata cu limeta 437321
retete culinare - Inghetata cu limeta 437322
retete culinare - Inghetata cu limeta 437323
retete culinare - Inghetata cu limeta 437324
retete culinare - Inghetata cu limeta 437325
retete culinare - Inghetata cu limeta 437326
retete culinare - Inghetata cu limeta 437327
retete culinare - Inghetata cu limeta 437328
retete culinare - Inghetata cu limeta 437329

COMENTARII (23)

-Licurici- 1

07.04.2016, 09:38

Multumesc!

Carmen_g 1

07.04.2016, 14:11

Cat de bine arata!

mirela0911 1

12.04.2016, 20:45

As manca non stop!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55