Inghetata cu migdale si stafide

de papabundetot in Dulciuri, 14 Iun 2013 | 564 vizualizari

 

Aproape a venit vara si inghetata este un desert potrivit pentru aceasta perioada si ne place tuturor doar ca eu am decis sa nu mai cumpar inghetata ci sa fac eu in functie de ce ingrediente am la indemana pentru ca oricum ar fi macar stiu ce am pus in ea si sigur nu va contine prafuri despre care nu stiu nimic.

Eu am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • zahar…dupa gust (eu am pus cam 100 gr)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 400 gr iaurt
  • 500 ml frisca lichida
  • migdale felii si stafide
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu migdale si stafide:

Am pus la foc ouale cu laptele, zaharul,coaja si zeama de lamaie,am lasat sa fiarba la foc mic amestecand continuu. Cand a inceput sa fiarba am mai tinut 2 min pe foc,am adaugat migdalele si stafidele si gata. Am lasat compozitia la racit. In acest timp am batut frisca,am adaugat in ea iaurtul si am amestecat si apoi compozitia facuta pe foc care intre timp s-a racit complet. Am pus inghetata in vase si am dat la congelator. La fiecare 1 ora am scos-o si am amestecat cu forta  pentru a nu face ace de gheata. Am facut asta de 3 ori.Am servit inghetata decorata cu capsune si sos de capsune.

Pofta mare!

 

COMENTARII (2)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:49

Ce bine merge acum vara ca sa ne mai racorim!

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21