Inghetata cu nes si mascarpone Delaco

de marianascarlat in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 1881 vizualizari

 

Pe caldurile astea e foarte buna o portie de inghetata!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. mascarpone,
  • 1 pachetel mic de nes
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar,
  • 200 ml. frisca lichida.
  • 50g de ciocolata
  • 30 de grame de unt
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu nes si mascarpone Delaco:

Mascarponele se mixeaza cu frisca lichida, adaugam si pachetelul de ness. Galbenusurile  se mixeaza separat cu zaharul.
Apoi turnam mixul de galbenusuri si zahar, peste cel de mascarpone si friscasi nes si mai mixam putin.

Topim ciocolata cu untul pe foc si lasam sa se raceasca putin.
Punem compozitia mixata intr-o  caserola, turnam din loc in loc ciocolata topita si o introducem in congelator pentru aproximativ 5 ore.
Dupa cele cinci ore, cand am servit inghetata, am adaugat si o lingurita de dulceata de visine!

O bunatate!

 

TIPS-URI

1

Inghetata trebuie scoasa din congelator si lasata un timp sa se mai dezghete, ca sa putem sa o luam usor din caserola.

2

Puteti sa puneti in inghetata si altceva nu numai nes: fructe proaspete sau de la congelator pe care trebuie sa le striviti.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata cu nes si mascarpone Delaco-0
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco-1
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco-2
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco-3
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco-4
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco-5
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco-6
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco-7
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco-8
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco-9
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco-10

COMENTARII (21)

marianascarlat

marianascarlat 1

13.05.2013, 18:45

Rocsi

Rocsi 1

13.05.2013, 20:39

Mmm ce merge inca

Alina26

Alina26 1

13.05.2013, 20:57

si eu vreau!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!