Inghetata cu nuci caramelizate

de Miha in Dulciuri, 15 Iul 2010 | 5127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g nuca
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu nuci caramelizate:

Jumatate din catitatea de zahar o topim intr-un vas, pe foc mic impreuna cu o lingura de apa. Cand devine auriu se adauga nuca rupta bucati mari, se amesteca bine si se da deoparte. Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se rup bucati si se macina in tocatorul cu cutit metalic.

Galbenusurile se freaca cu zaharul ramas, pana se albesc. Se desface compozitia cu laptele si se pune pe foc mic. Se fierbe pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Se da deoparte si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit compozitia de oua se amesteca cu nucile macinate si frisca batuta. Se omogenizeaza si se da la congelator.

 

COMENTARII (12)

ana

ana 1

15.07.2010, 17:16

Mai e?

epurasha2bb

epurasha2bb 1

15.07.2010, 17:17

mmm, ce bun! numai cand ma gandesc la nucile alea ...

mena29

mena29 1

19.07.2010, 15:06

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!