Inghetata de afine

de Ela68 in Prajituri, 11 Sep 2014 | 894 vizualizari

 

O inghetata care nu necesita amestecare dupa ce-am pus-o in congelator pentru a nu se forma ace de gheata. Nu am masina de inghetata si nici nu-mi cumpar, pentru ca am gasit combinatia ideala de ingrediente. La mine baza este aceeasi, iar in functie de aroma preponderenta, maresc sau reduc cantitatea de zahar.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr lapte de cocos ( am gasit la Mega era de consistenta untului )
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 70 gr lapte condensat
  • 70 gr zahar
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 500 gr afine de cultura+100 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de afine:

Am preferat ca afinele sa le fierb, nu le-am folosit crude ca la inghetata de capsuni sau visine. Asadar, se spala afinele si se pun la fiert cu zaharul cam 30 minute, sa se evapore din apa si sa se lege putin sirpoul. Se lasa la racit.

Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ), adaugam laptele de cocos, zaharul  si mixam. Eu am amestecat cu ajutorul unui tel, n-a durat mult. Adaugam laptele condensat si praful de sare si amestecam pana la omogenizare.  Cand zaharul este topit, adaugam afinele preparate mai sus.

Consistenta la final este asemanatoare albusului batut ca pentru bezea, este foarte afanata si pufoasa.Adaugam si zeama de lamaie. 

Punem in congelator cateva ore opana se intareste. Este delicioasa.

 

TIPS-URI

1

nu se amesteca pentru eliminarea acelor, caci nu se formeaza :))

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de afine 341063
retete culinare - Inghetata de afine 341064

COMENTARII (25)

Ela68 1

12.09.2014, 21:35

n-are cum sa nu iasa ....sper sa-mi dai dreptate

Ligia Bxl 1

07.11.2014, 09:33

ce frumos arata

Ela68 1

07.11.2014, 11:27

MULTUMESC

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S