Inghetata de banane

de anomisana in Dulciuri, 25 Aug 2012 | 1612 vizualizari

 

Inca este vara, inca este cald, iar inghetata este dulcele meu preferat, asa ca va mai aduc o inghetata. De data asta cu banane.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 banane (400 g miez)
  • sucul de la o lamaie
  • 500 ml frisca lichida
  • vanilie
  • 1 cutie lapte condensat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de banane:

Bananele curatate, impreuna cu sucul de lamaie si laptele condensat le-am pasat cu ajutorul blenderului.

Frisca am batut-o spuma cu mixerul.

Am turnat crema de banane peste frisca si am omogenizat, apoi am last cateva ore la congelator.

Simplu si foarte aromat.

 

TIPS-URI

1

Eu initial am pus mai putin lapte, dar l-am adaugat pe restul pe parcurs.

2

Am pus doar 250 ml frisca, si parca nu era destul de cremoasa, asa ca pana s-a inmuiat inghetata, am batut inca 250 ml frisca si am adaugat la inghetata. Am scris in reteta toata cantitatea pusa, atat la lapte condensat cat si la frisca.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de banane-0
Inghetata de banane-1
Inghetata de banane-2
Inghetata de banane-3
Inghetata de banane-4
Inghetata de banane-5
Inghetata de banane-6

COMENTARII (14)

Sidy 1

26.08.2012, 07:43

Vreau si eu ca tare fain mai arataaaaa

Lau 1

26.08.2012, 15:41

numai buna pe caldura asta

vero79 1

21.09.2012, 15:08

arata foarte bine
se poate inlocui laptele condensat cu cel de vaca?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04