Inghetata de cafea

de Sabina in Prajituri, 26 Iun 2009 | 4061 vizualizari

 

Aceasta inghetata imbina intr-un mod ideal o cafeluta si o gustare dulce pentru dupa-amiezile toride de vara.
(Nu am decat fotografii cu produsul final din lipsa de acumulatori la momentul pregatirii. Na, trebuia sa mi se intample si mie.)

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 pliculete cafea solubila
  • 1 lingura cafea
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri miere
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea:

Sa-ncepem cu aceasta inghetata: punem laptele la fiert, in timp ce amestecam galbenusurile cu mierea, zaharul vanilinat, smantana si un praf de sare. Cand laptele este aproape de punctul de fiarbere, luam de pe foc si punem amestecul de galbenusuri. Adaugam acum si cafeaua. Amestecam bine si lasam sa se raceasca. Punem inghetata noastra intr-un recipient (de plastic sau de inox) si dam la congelator pentru o zi. O data la 3-4 ore amestecam in vas, pentru a sparge cristalele de gheata formate (acest sfat l-am urmat anul acesta pentru prima data si intr-adevar inghetata a iesit mult mai pufoasa). Eu am folosit un mixer vertical pentru aceasta operatiune.
Putem sa ornam cu bombonele de ciocolata, cu frisca sau cu toppingul preferat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bucataras Dragos 1

27.06.2009, 21:10

eu dar numai virtual! Imi place inghetata de cafea, de capucino si de pepene galben. Astea sunt exceptionale!

adry88 1

20.05.2011, 12:16

vreau si eu

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:52

yammy ce bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu ciocolata