Îngheţată de caise

de carmenvlad in Dulciuri, 18 Aug 2011 | 2363 vizualizari

 

Caisele sunt fructe delicate cu o aromă deosebită şi cu un gust delicios. Sunt numai bune de făcut ingheţată de caise într-o zi călduroasă de vară. Din păcate nu am avut caise proaspete, aşa că am folosit un borcan de dulceaţă de caise. Fructele şi-au păstrat aroma intensă şi inghetata a fost un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 500 ml lapte dulce
  • un borcan de 400 ml cu dulceaţă de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de caise:

Preparare inghetata de caise:

Se separă albusurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu dulceaţa de caise. Se dă la frigider.

Gălbenuşurile se amestecă zahărul pe baie de aburi. Se adaugă laptele dulce puţin călduţ şi se amestecă până când se îngroaşă compoziţia. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Se bate apoi frişca şi se lasă la frigider până când se răcesc gălbenuşurile.

Se amestecă apoi cele trei compoziţii, se pun în forma pregătită pentru îngheţată şi se dă la congelator pentru cel puţin 3 ore. Din când în când se scoate forma de la congelator şi cu o lingură se amestecă ingheţata, pentru a îndepărta acele de gheaţă.

Inghetata de caise se serveşte simplă sau cu sirop de caise.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Îngheţată de caise-0
Îngheţată de caise-1
Îngheţată de caise-2
Îngheţată de caise-3
Îngheţată de caise-4
Îngheţată de caise-5
Îngheţată de caise-6
Îngheţată de caise-7

COMENTARII (19)

carmenvlad

carmenvlad 1

20.08.2011, 19:09

Cris, Mimmi si Mirela va multumesc de aprecieri.

carmenvlad

carmenvlad 1

20.08.2011, 19:10

Diva, Eduard si Criss2711, va ador.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!