Inghetata de caise cu mascarpone

de Laly in Dulciuri, 13 Iul 2010 | 1962 vizualizari

 

Merge de minune pe caldura asta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr caise coapte
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat sa 1 esenta vanilie
  • 400 gr mascarpone

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caise cu mascarpone:

1.Intr-o cratita amestecam zaharul cu ouale si laptele.Se pun apoi la bain-marie,pana cand se ingroasa crema.Stingem focul si adaugam esenta de vanilie sau zaharul vanilat,apoi lasam compozitia sa se raceasca.

2.Intre timp se curata fructele de coaja si se scot samburii.Le mixam sau le pasam pana cand obtinem un piure.

3.In crema racita incorporam treptat mascarponele si piureul de caise,amestecand cu telul.

4.Introducem amestecul pentru 4-5 ore la congelator,intr-un vas de plastic (eu l-am pus in forma de chec din silicon).

Servim inghetata fie in cupe, fie in cornete decorata cu diverse topinguri sau frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de caise cu mascarpone 41466
retete culinare - Inghetata de caise cu mascarpone 41467

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

22.07.2010, 16:21

mena29 1

23.07.2010, 16:19

elena1988 1

24.02.2011, 09:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D