Inghetata de capsuni

de SanatateAcasa in Dulciuri, 19 Mai 2012 | 1789 vizualizari

 

Inghetata este desertul pe care multi dintre noi nu il putem refuza. Cu aroma de vanilie pentru cei conservatori din fire, cu cacao pentru cei energici, cu aroma de capsuni pentru aceia cu firi de copii, inghetata este potrivita pentru oricare dintre noi, chiar si pentru aceia aflati la dieta, ingredientele fac diferenta.

 

INGREDIENTE

  • Iata ce va trebuie pentru o cupa cu inghetata de capsuni:
  • 600 de grame de capsuni, plus un pumn de capsuni pentru decor,
  • 60 grame de zahar brun sau fructoza,
  • 150 ml de apa si 200 de ml de iaurt sarac in grasimi, cu foarte putine grasimi sau cu 0% grasimi, deci un iaurt de foarte buna calitate.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni:

Mod de preparare

Se incepe prin a se spala fructele de padure, dar cu multa atentie. Se pun intr-un bol incapator, se adauga zaharul si apa si se amesteca folindu-se blenderul.Se adauga si iaurtul fara grasimi. Se amesteca bine de tot, astfel incat sa se obtina o mixtura cremoasa. Se introduce in masina de facut inghetata si…gata. Ori, dupa ce ati amestecat toate ingredientele in blender, se baga in congelator, unde va sta mai multe ore, apoi se sparge in bucati, se amesteca in blender.Indiferent de varianta, obtineti inghetata cremoase, dulce si savuroasa, iz fresh de capsuni culese din gradinita. Se decora cu capsunile pastrate, respectiv cu mana de capsuni.Capsunile se taie in jumatati, iar daca sunt prea mari, in sferturi. Puteti presara si cativa fulgi de ciocolata amara.

Inghetata se serveste in cupe reci, pentru senzatii nebanuite.

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de capsuni-0
Inghetata de capsuni-1
Inghetata de capsuni-2

COMENTARII (12)

alinutzika

alinutzika 1

19.05.2012, 23:06

si eu vreau!

Alinutza80

Alinutza80 1

20.05.2012, 21:10

bunnnnnnnn

mamaieelena

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!