Inghetata de capsuni

de mamaieelena in Dulciuri, 4 Iun 2012 | 1058 vizualizari

 

Pentru ca am ajuns la reteta cu cifra 200 mi-am zis ca trebuie sa fac ceva dulce si rapid asa am hotarat sa fac inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 300 g capsuni proaspete
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri cu zahar
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 400 ml fisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni:

In prima etapa se spala fructele se scurg pe hartie de bucatarie si se maruntesc cu pasatorul electric ca apoi sa fie depozitate in frigider.

Acum se trece la pregatirea cremei punand intr-o craticioara nu prea mare galbenusurile, zaharul si amidonul. Acestea se amesteca bine cu un tel, apoi se desfac cu lapte punandu-se pe foc si lasand pana la punctul de clocot. Se da la rece sau se raceste intr-un vas cu apa rece schimband mereu apa. Frisca se pune intr-un bol si se bate cu mixerul si cand a inceput a se lega se adauga zaharul pudra. Frisca nu se bate pana la intarire, acesta este sfatul lui miha la reteta ei de inghetata asa am facut si eu. Acum se amesteca toate ingrdientele astfel; in crema se pune pulpa de fructe amestecand cu o paleta si la sfarsit si frisca. Se pune intr-o casoleta incapatoare si se da la congelator, dupa o ora se scoate si se amesteca si se da iar la congelator dar de aceasta data eu am lasat toata noaptea, In ziua urmatoare am mancat din ea.

Este delicioasa.Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cosuletele sunt cumparate si susanul l-am pregatit eu dar il voi posta in alta reteta.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de capsuni-0
Inghetata de capsuni-1

COMENTARII (40)

Criss 1

06.06.2012, 11:38

Foarte buna.

Criss 1

06.06.2012, 13:57

Imi place tare mult cosuletul.

mamaieelena 1

06.06.2012, 14:31

ada multumesc
Criss multumesc si mie imi place cosuletul mai ales ca este si comestibil

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20