Inghetata de capsuni cu iaurt

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 24 Mai 2015 | 535 vizualizari

 

E vara, capsunii sunt in plin sezon si chiar daca zilele astea s-a racit si ploua, o inghetata ne inveseleste ziua, asa ca am trecut la treaba.Reteta am luat-o de pe blogul lui Lulu care, luna aceasta, este gazda provocarii Weekend cu spor, provocare initiata de Stefy harnicuta.
Foarte greu m-am hotarat asupra retetei.Lulu are o colectie minunata de retete amanuntit explicate in cuvinte si imagini.Ea ne-a propus trei categorii:Aperitive,Torturi si Dulciuri cu fructe.Am ales aceasta ingheteta, rapida dar minunata.Am modificat putin reteta, sper ca Lulu sa nu se supere.

 

INGREDIENTE

  • 1kg smantana pentru frisca,
  • 400g iaurt,
  • 250g zahar,
  • 300-400ml pulpa de capsuni (din aprox.500gr capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni cu iaurt:

Capsunele se zdrobesc cu blenderul vertical pentru a obtine piureul. Acesta se amesteca cu iaurtul. Smantana pentru frisca se bate,se adauga zaharul,iar la urma amestecul de capsuni si iaurt. Se omogenizeaza totul, se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru 3-4 ore. Deasupra am turnat un pic de piure de capsuni.

Am servit inghetata decorata cu capsune proaspete.

 

COMENTARII (8)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.05.2015, 15:00

Buna

MOKUSKA

MOKUSKA 1

25.05.2015, 08:35

Rocsi

Rocsi 1

25.05.2015, 19:37

Servesc si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!