Îngheţată de caramel

de anomisana in Dulciuri, 4 Sep 2011 | 8061 vizualizari

 

Zilele astea vorbeam cu prietenul Liviu, care spre deosebire de mine are mult timp liber pe care şi-l dedică gătind bunătăţi pentru familie. Apoi face poze pe care mi le trimite mie, sa-mi facă poftă. De data asta vorbeam despre ingheţată şi-mi aduc aminte si-l întreb cum a ieşit îngheţata de caramel de care pomenise într-o discuţie anterioară. El mi-a zis că şi-a pierdut cheful şi nu a mai făcut-o. Aşa că mi-am zis să încerc să o fac eu. Cum se anunţa o seară de vineri petrecută cu fetele, am gândit că o îngheţată făcută în casă ar fi potrivită. Dimineaţă înainte de a pleca la lucru am preparat îngheţata şi l-am lăsat pe soţul meu să dea cu furculiţa în ea sa nu facă ace de gheaţă.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahăr
  • 350 ml lapte
  • 300 ml frişcă vegetală neîndulcită
  • 2 gălbenuşuri 
  • esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de caramel:

Am topit 150 gr de zahăr, mai bine zis l-am cam ars pentru că am plecat de lîngă el doar puţin, am zis eu. Separat am încălzit laptele. Am dat zahărul deoparte şi am turnat încet laptele peste el că se face spumă şi se umple oala. Apoi am pus iar pe foc mic, până s-a topit tot zahărul, după care am racit complet compoziţia. Între timp am mixat gălbenuşurile cu 50 gr zahăr. Am turnat amestecul de zahăr caramel cu lapte peste ouă şi am pus iar pe foc, până s-a făcut ca un sos mai gros. Am bătut bine frişca în timp ce crema de caramel cu ou se răcea, apoi le-am unit într-un vas şi le-am amestecat până la omogenizare. Am pus toată compoziţia in cutii şi le-am pus la rece până seara. Am servit ingheţata în cupe, presărată cu ciocolată dată pe răzătoare. Am uitat să-i trimit şi lui Liviu o porţie. Dar poate îl conving să se alăture bucătăraşilor şi atunci o sa-şi ia singur.

TIPS-URI

1

Reţeta am împrumutat-o de la Claudia (Diaconta), dar am folosit lapte simplu în loc de lapte evaporat, din lenea de a mă duce la Plus să cumpăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

horia 1

07.09.2011, 23:26

arata ispititor...mai ales pe caldura asta,este o binecuvantare.
felicitari !

anomisana 1

07.09.2011, 23:36

Atat de mult imi place cum iese inghetata facuta in casa, ca m-am hotarat sa nu mai cumpar si sa incerc sa fac eu cu arome diverse.

horia 1

07.09.2011, 23:48

inghetata de casa nu se compara cu astea din comert...in plus fiind facuta cu "mana ta" ,o mananci mai cu pofta,ca stii ce-ai pus in ea.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu zmeura