Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Are o puternica aroma fiindca se prepara ,si cu praf de cacao, si cu ciocolata.
1.Intr-o cratita, se amesteca cele 2 cani de lapte si smantana cu praful de cacao pana devine o pasta.Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca ,apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si ciocolata tocata , amestecand mereu pana ciocolata se topeste .
2.Intre timp, se bat galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase.Se incorporeaza amestecul de lapte si se fierbe compozitia pe bain-marie ,amestecand cu o lingura de lemn pana se ingroasa.
3.Crema rezultata se lasa sa se raceasca mai multe ore, de preferat chiar peste noapte .
4.Cand crema s-a racit, se transfera in recipientul de inghetata si se pune in congelator.Din cand in cand, se amesteca pentru a preinimpina formarea de ace de gheata.Se serveste in pahare sau cupe de inghetata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult