Inghetata de ciocolata

de adasev12 in Dulciuri, 22 Iul 2011 | 935 vizualizari

 

e cea mai buna inghetata din cate am facut pana acum, f cremoasa si fara pic de ace de ghiata....o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar pudra + 50 zahar tos
  • 150 g ciocolata cu lapte ( cred ca amaruie mergea mult mai bine)+ 50 g
  • vanilina
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata:

Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si vanilina. Frisca se bate spuma si se adauga la galbenusuri, amestecand cu o lingura de lemn. Albusurile se bat si ele spuma tare cu zaharul tos si se se adauga si ele in compozitie, amestecand usor.

Ciocolata se topeste cu laptele la foc mic sau la microunde si se lasa la racit, apoi se adauga la compozitia de mai sus. Restul de 50 g de ciocolata se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se incorporeaza in compozitie. Se pune apoi totul intr-o caserola si se da la congelator. Cam din 2 in doua ore se poate amesteca , dar si daca nu o faceti nu-i problema, fiindca aceasta inghetata nu va face ace de gheata.

Ok...merg sa mai savurez o portie...va pup!

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de ciocolata-0
Inghetata de ciocolata-1
Inghetata de ciocolata-2
Inghetata de ciocolata-3
Inghetata de ciocolata-4
Inghetata de ciocolata-5

COMENTARII (17)

adasev12

adasev12 1

28.07.2011, 13:25

mamaie...
lilik...desigur

adasev12

adasev12 1

28.07.2011, 13:25

mihaela11...mersi mult

ela

ela 1

28.07.2011, 14:01

daca e cu ciocolata,vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!