Inghetata de ciocolata

de mirela0911 in Dulciuri, 29 Iun 2016 | 5004 vizualizari

 

Inghetata de ciocolata e preferata mea, iar reteta este una simpla, doar timpul de asteptare e putin cam lung! :D

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte condensat neindulcit
  • 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • zahar pudra vanilat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata:

Intr-o craticioara se pune laptele condensat si ciocolata rupta bucatele. Se incalzeste usor, fara sa dea in clocot si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se toarna peste crema de ciocolata si cu o spatula se omogenizeaza bine. 

Amestecul obtinut se transfera intr-o cutie si se da la congelator. La interval de o ora se scoate cutia si se amesteca pentru a nu se forma ace de gheata. Este suficient de doua ori (nu a fost cazul de mai multe ori). Dupa aproximativ 4 ore se poate servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca se lasa la congelator peste noapte, se scoate inainte cu cel putin o jumatate de ora inainte de a fi servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Catalina L 1

02.07.2016, 19:20

super buna

Nepotii_si_bunica 1

03.07.2016, 11:03

Gabriela_Gh 1

26.10.2018, 10:35

Inghetata este preferata mea. Reteta asta mi se pare super. Am sa o incerc.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Îngheţată cu ciocolată şi lapte de cocos