Inghetata de ciocolata cu stafide si rom

de mihasara in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 382 vizualizari

 

''Nicio zi fara ciocolata" :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml smantana dulce de frisca proaspata
  • 250 ml de lapte
  • 125 g ciocolata amaruie
  • 3 galbenusuri de oua de casa
  • 100 g. de zahar
  • esenta de rom
  • stafide.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata cu stafide si rom:

    

  1. Intr-o cratita, punem la fiert frisca, ciocolata rupta bucati si laptele.
  2. Amestecam si lasam pe foc pana se topeste complet ciocolata dar nu lasam sa clocoteasca.
    Intre timp batem galbenusurile impreuna cu zaharul pana se vor albi la culoare.
  3. Adaugam ouale batute peste amestecul de lapte si frisca si punem foc mic amestecand continuu pana cand  incepe sa se ingroase putin dar fara sa clocoteasca.
  4. Se raceste scufundand vasul cu inghetata in apa rece dupa care o racim la frigider si in final o bagam la congelator, nu inainte de a o amesteca cu stafindele inmuiate in esenta de rom. 
  5. Este gata dupa 3 ore de stat in congelator.
  6. Este delicioasa.
 

TIPS-URI

1

NU trebuie sa uitam ca la fiecare 30 de minute scoatem inghetata din congelator si o amestecam f bine.

COMENTARII (14)

anca_rm 1

22.01.2016, 13:05

o bunatate de inghetata

Bunica 1

22.01.2016, 13:32

Bună combinație!

Bya Ralu 1

22.01.2016, 14:13

super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21