Inghetata de ciocolata si cafea

de ancutsa in Dulciuri, 16 Iun 2016 | 207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 3 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 300 ml lapte,
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g ciocolata neagra;
  • 200 ml frisca lichida;
  • O cescuta de cafea calda;
  • Optional: stafide, fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata si cafea:

Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.

Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Se da de pe foc si se pune in lapte ciocolata neagra rupta in bucatele mici, amestecand, sa se topeasca. E greu sa gasesti o ciocolata neagra gustoasa, insa eu am preferata mea, pe care o puteti vedea in poza. Testati, desigur, cu ciocolata preferata! Tableta mea are 200 g, eu am folosit doar jumatate.

Am testat intr-o zi si varianta cu cacao, insa nu se compara! Inghetata la care veti folosi ciocolata va fi mai buna si mai intensa decat daca ati folosi cacao. De asemenea, ati observat ca am folosit si vanilie. Ei bine, vanilia pune in evidenta gustul ciocolatei.

Compozitia se lasa un pic la racit, apoi se toarna incet peste oua, impreuna cu o cescuta de cafea (calduta, nu fierbinte) amestecand continuu, pana omogenizam.

Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa din nou la racit.

 

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam peste frisca, crema de oua si ciocolata, un pic cate un pic, mixand continuu, pana vedem ca s-a intarit frisca.

 

Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Apoi inghetata se toarna in casolete (sau galetuse de iaurt de 800 g). In aceasta faza, eu am mai ras un pic de ciocolata si am pus si cateva stafide, ca o nota finala. Se lasa la congelator si cand este gata, se serveste cu napolitana.

Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.

 

Timpul practic de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/inghetata-de-ciocolata-si-cafea.html

 

TIPS-URI

1

Inghetata la care veti folosi ciocolata va fi mai buna si mai intensa decat daca ati folosi cacao.

2

De asemenea, ati observat ca am folosit si o jumatate de pastaie de vanilie. Ei bine, vanilia pune in evidenta gustul ciocolatei.

3

Pentru o aroma intensa, atunci cand turnati inghetata in casolete, puteti adauga si si putina ciocolata razuita cu ajutorul unui cutit.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de ciocolata si cafea-0
Inghetata de ciocolata si cafea-1
Inghetata de ciocolata si cafea-2
Inghetata de ciocolata si cafea-3
Inghetata de ciocolata si cafea-4
Inghetata de ciocolata si cafea-5
Inghetata de ciocolata si cafea-6

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

AndrutzaP

AndrutzaP 1

17.06.2016, 09:28

Foarte buna inghetata ta

dantes

dantes 1

18.06.2016, 13:31

Delicioasa!

ancutsa

ancutsa 1

20.06.2016, 16:55

ma bucur ca va place si va multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24