Inghetata de fistic

de simona72 in Dulciuri, 23 Mar 2016 | 4825 vizualizari

 

Nu e decat primavara si eu m-am grabit sa fac inghetata. Dar, nu orice fel de inghetata, ci una favorita, adorata de mine si ai mei baieti. Am atatea amintiri frumoase din vacante care se leaga doar de aceasta inghetata. Ultima este cea de anul trecut de undeva din Grecia, de la un domn intre doua varste. Avea o toneta mica de inghetata, un vanzator ambulant. Cu mana pe inima va spun ca a fost una dintre cele, daca nu cea mai buna inghetata mancata de mine vreodata. Era cremoasa, se simtea ca era facuta cu lapte, smantana grasa, avea bucati mari de fistic si-ti punea si o cupa generoasa cu supliment, din minunata lui inghetata. Ne-am imprietenit si de aici povestea continua pe alt fagas…
 
Reteta pe care eu v-o aduc este una de post. Am incercat reteta doar de dragul pastei de fistic pe care am descoperit-o atunci cand Cristina ne-a dat o mare provocare. De atunci tot probez retete cu aceasta pasta. Cred ca ar fi trebuit sa scriu o reteta separat doar pentru ea…

 

INGREDIENTE

Pentru pasta de fistic:

  • 100 gr fistic
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 1 lingura ulei de cocos(optional)
  • 30-40 ml lapte de orez cu migdale
  • 100 gr ciocolata alba
  • In plus: 400 ml lapte de orez cu migdale
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de fistic:

Eu am folosit un aparat de facut inghetata. Totul este foarte simplu, am pus cu o seara inainte bolul aparatului de facut inghetata in congelator. Este nevoie sa stea cateva ore bune, eu il tin de obicei in jur de 12 ore.

 

Pentru pasta de fistic: se pune fisticul curatat intr-un bol. Peste fistic se pune apa clocotita si se lasa fisticul la inmuiat 10-15 minute. Se inlatura coaja subtire dupa inmuierea fisticului. Aveti nevoie de putina rabdare, dar garantez ca merita. Apa si zaharul le-am pus pe foc intr-un ibric mic. Am lasat sa fiarba pana a inceput sa se ingroase putin, sa se asemene cu un sirop. Se pune fisticul curatat intr-un blender, eu am folosit Blend-Active® Pro. Se adauga siropul din zahar, uleiul si se mixeaza pana obtinem o pasta fina. Se subtiaza pasta cu putin lapte. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu pasta de fistic. Adaugam laptele, amestecam cu un tel pana se desface pasta si punem compozitia in bolul aparatul de inghetata care a stat la congelator. Conectam aparatul si lasam pana obtinem consistenta dorita. In aproximativ 15 minute inghetata este gata. Servim cu mare pofta!!!

TIPS-URI

1

Pentru o consistenta cremoasa folositi smantana pentru frisca, smantana grasa, lapte gras…

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

24.03.2016, 01:25

D"apoi eu

CameliaR 1

24.03.2016, 11:00

Wooow, ce minunatie!

Ancutsa 1

17.11.2016, 14:58

Fisticul e preferatul meu, mi-a placut mult inghetata ta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crema catalana by Gordon Ramsay