Inghetata de lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 18 Sep 2011 | 2812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de lamaie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga sucul de la lamaie si coaja rasa fin si se amesteca intr-o singura parte pana la incorporare. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece.

Bolul/caserola se pune in congelator si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de lamaie 125757
retete culinare - Inghetata de lamaie 125758
retete culinare - Inghetata de lamaie 125759
retete culinare - Inghetata de lamaie 125760
retete culinare - Inghetata de lamaie 125761
retete culinare - Inghetata de lamaie 125762

COMENTARII (15)

jolygina 1

20.09.2011, 10:30

arata foarte bine

MIUTA 1

20.09.2011, 13:05

Foarte buna

Lau 1

07.10.2011, 17:05

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D