Inghetata de menta

de Miha in Dulciuri, 31 Iul 2010 | 3595 vizualizari

 

Am fost tentata initial sa scriu "dementa" :))) dar chiar daca e demential de buna...e totusi inghetata CU menta :))

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 ml sirop de menta
  • 2 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana  deven pufoase ca o crema. Se  adauga laptele fierbinte, se omogenizeaza si  se pune din nou pe foc, pana se ingroasa putin compozitia. Se lasa la racit.

Intre timp se bate frisca si se amesteca cu mascarpone. Dupa ce compozitia de oua s-a racit se adauga cate putin in amestecul de frisca, amestecand continuu. La sfarsit se toarna siropul de menta si se omogenizeaza.

Se da la congelator timp de ~ 1 ora, pana se intareste. Se omogenizeaza, apoi se pune in strat peste o foaie de napolitana. Se acopera cu cealalta foaie, se preseaza putin si se da la congelator.

Dupa 1 ora, cand s-a intarit suficient se pune deasupra o greutate, sa se lipeasca bine foaia de napolitana.

 

COMENTARII (25)

Natalia 1

01.08.2010, 22:12

Poza, ca de obicei, la inaltime!

Miha 1

01.08.2010, 23:35

Multumesc Natalia!

Miha 1

01.08.2010, 23:36

Julie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41