Inghetata de menta cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 2 Iul 2011 | 1940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 250 ml frisca
  • 50 g ciocolata
  • 1 mana menta
  • 1 fruct de kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta cu ciocolata:

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece.

 Menta si kiwi taiat bucati se pune in blender impreunaa cu 50 ml apa si se face un sos.Sosul se trece printr-o sita apoi se amesteca cu 2 linguri de zahar si se pune intr-o cratita pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce se receste si incorporeaza in compozitia cu frisca. Ciocolata se toaca si se adauga si ea. Se da  vasul la congelator si se scoate de 3 ori,din ora in ora, si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 113007
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 113008
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 113009
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 113010
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 113011
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 113012
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 113013
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 113014
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 113015
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 113016

COMENTARII (13)

adry88 1

03.07.2011, 12:22

vreau si eu

ionela2682 1

03.07.2011, 15:44

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 08:08

foarte buuuna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S