Inghetata de menta cu ciocolata

de ianculubita in Dulciuri, 24 Iun 2013 | 1773 vizualizari

 

La aceasta inghetata daca dublati cantitatea de menta,va fi o inghetata super racoroasa!!
La prima vedere,pare putin mai complicata dar se merita!

 

INGREDIENTE

  • 2oua
  • 4linguri zahar
  • 1lingurita faina sau amidon
  • 1cana cu lapte
  • 50ml sirop de menta
  • 1mana de menta verde
  • 100g fulgi de ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta cu ciocolata:

Fierbem laptele cu menta spalata si 2linguri zahar;

dupa ce s-a racit strecuram,adaugam galbenusurile faina si punem pe foc incet,amestecand pana se ingroasa;

albusurile batute spuma cu restul de zahar,il adaugam la crema de galbenusuri racita amestecand usor,siropul de menta,fulgii de ciocolata,rasturnam intr-o cutie si lasam la congelator 6h,timp in care scoatem din cand in cand si amestecam.

Se serveste in cupe ornata cu ciocolata deasupra si frunze de menta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 239084
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 239085
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 239086
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 239087
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 239088
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 239089
retete culinare - Inghetata de menta cu ciocolata 239090

COMENTARII (15)

Andreea Caroline 1

24.06.2013, 12:56

ianculubita 1

24.06.2013, 14:15

valentina78 1

01.07.2013, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21