Inghetata de menta cu ciocolata amaruie

de Catalina L in Dulciuri, 10 Aug 2015 | 3400 vizualizari

 

Va propun o înghețată cu sirop de menta de casă - o nebunie hi hi
Racoritoare si delicioasa - chiar prea buna......

m-am inspirat de aici: http://www.marmiton.org/recettes/recette_glace-menthe-et-chocolat_67224.aspx

 

INGREDIENTE

Pentru 600 g de înghețată:

  • 3 albușuri de ou
  • 33 cl smantana pentru frisca
  • 15 cl de sirop de menta de casa
  • 60 g ciocolata amaruie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta cu ciocolata amaruie:

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.

Incepem sa batem albusurile spuma.  Adaugam treptat siropul de menta-reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.

Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.

Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.

Cand raman inca 10 minute, adaugati ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata amaruie.  
Puneti intr-un recipient la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.

Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati ciocolata rasa  sau fulgi, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.

Pofta Buna !!!! 

TIPS-URI

1

ciocolata puneti-o la sfarsit

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta cu ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie