Inghetata de menta cu picaturi de ciocolata

de lilik in Dulciuri, 8 Mai 2011 | 2430 vizualizari

 

racoroasa si delicioasa..

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 ml sirop de menta(eu am folosit proaspat facut in casa)
  • 50 gr picaturi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta cu picaturi de ciocolata:

Batem galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase apoi adaugam treptat laptele fierbinte si punem pe foc mic amestecand mereu pana se formeaza o perdea pe lingura.

Dam deoparte si mixam pana se raceste apoi adaugam frisca batuta,siropul si picaturile de ciocolata.

Amestecam si punem intr-o vascheta apoi dam la congelator.

Dupa 2 ore scoatem si amestecam  apoi din 30 in 30 de minute ca sa devina cremoasa.

Servim cu topping de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti picaturi de ciocolata luati 50 de gr ciocolata amaruie si o maruntiti cu un cutit

2

daca folositi masina de inghetata nu este nevoie sa bateti frisca,o adaugati lichida apoi puneti in masina

3

daca folositi masina de inghetata adaugati ciocolata doar dupa ce scoateti inghetata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de menta cu picaturi de ciocolata 103775
retete culinare - Inghetata de menta cu picaturi de ciocolata 103783

COMENTARII (47)

burdulea56 1

09.05.2011, 20:58

2 portii, va rog!!!!!!!!!

lilik 1

10.05.2011, 00:07

Mirela facem alta nu-i problema

lilik 1

10.05.2011, 00:08

eduard
D-na Elena si mai multe

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D