Inghetata de morcov

de _Alina_ in Dulciuri, 22 Iun 2012 | 1409 vizualizari

 

Azi vin cu inghetata ca sa ne mai racorim :)

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 2 lg zahar brun
  • 200 ml smantana
  • 225 ml suc de morcov (cu pulpa)
  • 2 lg cu varf lapte praf
  • 3 picaturi esenta de portocale (puteti pune coaja de la 1/2 portocala;)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de morcov:

1. Bateti galbenusurile cu zaharul brun pana capata consitenta (5-8  minute) intr-un vas pe bain-marie!

2. Adaugati smantana si lasati 1-2 min, dupa care luati vasul de pe aburi.

3. Lasati compozitia sa se raceasca putin, adaugati sucul de morcov si amestecati.

4. Cerneti laptele praf in compozitie si omogenizati.

5. La final puneti esenta de portocale (sau coaja) si amestecati.

6. Puneti intr-o forma si dati la congelator 12 h.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti suc de morcovi, puteti fierbe 200-300 g morcov, ii faceti piure si ii puneti in compozitie ;)

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de morcov-0
Inghetata de morcov-1

COMENTARII (32)

_Alina_ 1

23.06.2012, 13:54

Multumesc Mamaie

mimmi 1

23.06.2012, 17:57

merge o inghetata pe caldura asta si daca e cu morcovi e yummy yummy mai ales ca ne ajuta morcovii sa ne bronzam mai frumos ...

_Alina_ 1

24.06.2012, 09:48

ai mare dreptate mimmi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41