Inghetata de nuci cu sos de zahar ars

de katty in Dulciuri, 14 Iun 2016 | 324 vizualizari

 

Se anunta temperaturi caniculare, asa ca trebuie sa ne pregatim din  timp.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr nuci
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 150 ml smantana de frisca

Sos:

  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita amidon
  • zeama de la 1/2 portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de nuci cu sos de zahar ars:

Pentru inghetata  se prajesc samburii de nuca usor intr-o tava ,se macina si se toarna peste ei laptele clocotit in fir subtire ,amestecand continuu ,pana se obtine o pasata subtire.
Se bat intr-o oala cu fund dublu galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul .Se amesteca cu crema de nuci si se pun la foc mic ,amestecand continuu pana crema se ingroase ,fara sa fiarba.Se da jos ,se raceste,apoi se amesteca cu smantana batuta spuma tare .Se pune intr-o forma si se da la congelator .Se amesteca din cand in cand pana se ingheata .
Pentru sos se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic si se lasa pana capata o culoare aurie ,frumoasa  .Se dizolva amidonul in apa calduta amestecata cu zeama de portocala  si se toarna peste zaharul ars ,amestecand rapid,pana se omogenizeaza  si se ingroase .Se da jos si se lasa la racit .Se serveste inghetata stropita cu sos de zahar ars .

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de nuci cu sos de zahar ars-0
Inghetata de nuci cu sos de zahar ars-1

COMENTARII (12)

merisor 1

14.06.2016, 20:51

Cat de bine suna!

Rocsi 1

14.06.2016, 20:55

Mmm, imi place!

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:42

super delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20