Inghetata de nutella cu stafide

de LauraA in Prajituri, 11 Iul 2011 | 3616 vizualizari

 

Fara nici un dubiu pot afirma ca este cea mai buna inghetata facuta de mine pana acum. Este atat de cremoasa si fina incat cu greu este de crezut ca nu are oua si nici nu este facuta la masina de inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr nutella
  • 1 lingura rasa miere
  • 40 gr zahar
  • 10 gr amidon de porumb
  • 460 gr lapte
  • 200 gr frisca
  • 100 gr stafide brandy
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de nutella cu stafide:

Dizolvam amidonul in lapte, adaugam zaharul si punem pe foc mic . Din momentul in care incepe sa fiarba, o mai lasam pe foc 5 minute, timp in care vom amesteca continuu.

Luam cratita de pe foc si adaugam nutella si mierea, amestecam bine pana ce nutella este integrata complet in crema de lapte,

Lasam crema sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, mixam frisca partial (nu trebuie sa fie mixata bat ci doar cremoasa) si o adaugam cremei reci,

Bagam inghetata la congelator si dupa primele 40 minute o scoatem si o amestecam bine astfel incat sa distrugem cristalele de gheata formate. Am repetat operatia de 3 ori din 40 in 40 minute.

Dupa primele 40 minute, cand inghetata se intareste putin adaugam 100 gr stafide tinute inainte 15 minute in apa amestecata cu brandy si stoarse bine.

O bagam din nou la congelator unde o vom lasa pana se intareste bine.

O servim cu foarte multa pofta pentru ca este exceptionala!!

 

COMENTARII (50)

stelica68

stelica68 1

10.08.2011, 11:00

arata foarte bine ca si tine dealtfel.....super

Bya Ralu

Bya Ralu 1

13.07.2013, 10:37

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 17:05

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!