Ingheţată de pepene galben

de diaconta in Dulciuri, 22 Aug 2011 | 1963 vizualizari

 

Parca tot inghetata e dulcele cel mai bun acum,ca sa nu mai spun ca inghetata e in topul preferintelor mele.De data aceasta am incercat o inghetata de pepene galben,foarte aromata si cremoasa.

 

INGREDIENTE

  • Un pepene galben( din soiul mai verzui)
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • Zeama de la o lamâie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • O lingurita esenta de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ingheţată de pepene galben:

Se taie pepenele, inlaturam samburii si  scobim miezul.Putem sa pastram coaja pentru a aseza in ea inghetata,coaja îi va da mai multa aroma

Miezul pepenului se blenduieste,se amesteca cu cele 4 linguri de zahar,zaharul vanilat si zeama de lamâie,apoi se pune pe foc sa fiarba doua trei clocote.

Se lasa sa se raceasca.Cand este rece se adauga si esenta de menta.

Se mixeaza si frisca apoi se încorporeaza în piureul de pepene,amestecand usor.

Se pune la congelator si mai amestecam în el la interval de o ora,pentru a nu se forma ace de gheata.

Gustul a fost delicios si foarte racoros,dar culoarea m-a cam dezamagit putin.Nu a fost nici galben,nici verde.

 

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ingheţată de pepene galben 121805
retete culinare - Ingheţată de pepene galben 121806
retete culinare - Ingheţată de pepene galben 121807
retete culinare - Ingheţată de pepene galben 121808

COMENTARII (32)

DIANA B 1

24.08.2011, 08:55

As vrea si eu ... dar nu-mi place pepenele galben ... te super daca dau portia mea altcuiva ?

adry88 1

24.08.2011, 11:03

foarte buna place

diaconta 1

24.08.2011, 20:56

Diana,eu nu mananc niciodata pepene galben,dar in inghetata mi-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59