Ingheţată de pepene galben

de diaconta in Dulciuri, 22 Aug 2011 | 4447 vizualizari

 

Parca tot inghetata e dulcele cel mai bun acum,ca sa nu mai spun ca inghetata e in topul preferintelor mele.De data aceasta am incercat o inghetata de pepene galben,foarte aromata si cremoasa.

 

INGREDIENTE

  • Un pepene galben( din soiul mai verzui)
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • Zeama de la o lamâie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • O lingurita esenta de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ingheţată de pepene galben:

Se taie pepenele, inlaturam samburii si  scobim miezul.Putem sa pastram coaja pentru a aseza in ea inghetata,coaja îi va da mai multa aroma

Miezul pepenului se blenduieste,se amesteca cu cele 4 linguri de zahar,zaharul vanilat si zeama de lamâie,apoi se pune pe foc sa fiarba doua trei clocote.

Se lasa sa se raceasca.Cand este rece se adauga si esenta de menta.

Se mixeaza si frisca apoi se încorporeaza în piureul de pepene,amestecand usor.

Se pune la congelator si mai amestecam în el la interval de o ora,pentru a nu se forma ace de gheata.

Gustul a fost delicios si foarte racoros,dar culoarea m-a cam dezamagit putin.Nu a fost nici galben,nici verde.

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ingheţată de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

DIANA B 1

24.08.2011, 08:55

As vrea si eu ... dar nu-mi place pepenele galben ... te super daca dau portia mea altcuiva ?

adry88 1

24.08.2011, 11:03

foarte buna place

diaconta 1

24.08.2011, 20:56

Diana,eu nu mananc niciodata pepene galben,dar in inghetata mi-a placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Semlor