Inghetata de pepene galben

de alice_ciobanu in Dulciuri, 30 Aug 2011 | 3056 vizualizari

 

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu cand ma gandesc la pepenele galben, deja imi vine in minte, inevitabil inghetata de pepene galben si guma cu gust de pepene galben (ha, ha)...gumela inca n-am ajuns sa fabric in mica mea bucatarie de albina harnica ce sunt (sa ma lad putin, asa :P) am trecut la procesarea si apoi degustarea unei minunate inghetate de pepene galben...Mmmm ce arome!!!...le simtiti?

 

INGREDIENTE

  • zeama si miezul de la un pepene galben mare
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingura coniac
  • 300 gr frisca
  • 1 lingura amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene galben:

Amestecati frumusel laptele cu ouale, cu vanilia, cu 200 gr de zahar si amidonul si puneti amestecul pe foc, pana se ingroasa si devine o crema parfumata, raspandind miros de vanilie in tot cartierul. Trageti de pe foc si puneti coniacul dupa care lasati la racit

Separat, dupa ce ati scos samburii de la pepene, ii curatati frumusel tot miezul, il treceti printr-o sita si il pudrati cu 50 gr zahar, lasandu-l asa la rece vreo jumatate de ora. Adaugati apoi frisca si amestecati totul cu crema de vanilie. Ce incintator!

Puneti in forma portivita, sau ce cutiute, cutioare si alte cele aveti, dati la rece. Nu uitati sa scoateti din doua in doua ore sa mai mixati inghetata pentru a sparge bine acele de gheata. Asta pentru cei care nu au masina de inghetata...inca! :P

Si iata cum dintr-un aromat pepene galben, faceti o inghetata racoritoare pentru o zi de vara. Mie-mi place cu stropi de ciocolata :) V-am pupat

Enjoy!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de pepene galben-0
Inghetata de pepene galben-1
Inghetata de pepene galben-2
Inghetata de pepene galben-3

COMENTARII (8)

alice_ciobanu

alice_ciobanu 1

30.08.2011, 14:38

rocsi nu esti sucita draguta, esti mai extremista asa adica " di la faltisheni" )

alinutzika

alinutzika 1

30.08.2011, 16:01

f buna

jolygina

jolygina 1

30.08.2011, 21:57

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!