Inghetata de pepene galben, kiwi si ciocolata

de adasev12 in Dulciuri, 18 Iun 2011 | 4426 vizualizari

 

sursa de inspiratie rodica_m, dar cu alte fructe....mersi rodica, si sa stii ca nu mi-a facut ace de gheata absolut deloc!!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 ml frisca lichida
  • 300 g zahar+50 g
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 l-ite de nessquiq
  • 200 g pepene galben curatat
  • 200 g kiwi curatat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene galben, kiwi si ciocolata:

Am separat ouale iar galbenusurile le-am frecat spuma cu zaharul fff bine.

Am batut frisca bine( eu folosesc gata indulcita) si apoi am incorporat-o in galbenusuri.

Albusurile le-am batut cu restul de 50 g zahar si le-am incrporat si pe ele in compozitie.

Am topit ciocolata  cu 3 lg de lapte si am lasat la racit.

Fructele le-am curatat si taiat bucatele si le-am presarat cu putin zahar, le-am lasat vreo 20 min , timp in care au lasat putin suc. Le-am pasirat apoi pe rand in blender.

Compozitia de oua si frisca am impartit-o in trei: in prima am adaugat pepenele scurs putin de surplusul de suc, in a doua am pus kiwi, la fel scurs de sucul in exces iar in a treia am adaugat 3 l-ite de nessquiq si ciocolata topita.Le-am amestecat pe fiecare fff bine si am dat la congelator, in cutii. Cam dupa aprox 3 ore am scos sa amestec in ele, si am constatat ca nu erau deloc ace de ghiata. Am mai lasat cateva ore...

Am servit ca orament cu cateva fragute, pe care spre mirarea mea, le-am gasit la supermarket...( aici nu prea se vede asa ceva....si chiar aveam pofta...)...Ar fi mers si un mot de frisca, dar nu mai aveam, din pacate...

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene galben, kiwi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

rodica_m 1

19.06.2011, 18:06

Ada, ma bucur mult ca ai incercat reteta, si combinatiile tale de fructe sunt extraordinare...

Criss 1

20.06.2011, 11:21

Super!

MotanLaOale 1

20.06.2011, 15:37

buna buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Mamaruta