Inghetata de rubarba

de simona72 in Dulciuri, 10 Iul 2013 | 5062 vizualizari

 

E prima mea inghetata si a iesit un deliciuuuuu...am "furat" cite putin de la fiecare bucataras si am facut cu ce aveam prin frigider. Rubarba o cumparasem de citeva zile si nu-i venea rindul, asa ca daca tot era am zis sa o folosesc...

 

INGREDIENTE

  • 4 tije de rubarba
  • 1 cescuta apa
  • 3 oua
  • 100 gr zahar pudra+4 linguri zahar tos
  • 150 ml lapte condensat
  • 400 gr iaurt grecesc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de rubarba:

Rubarba spalata si curatata se taie in bucati de 1-2 cm, se pune pe foc cu o cescuta de apa si 4 linguri de zahar. Dupa ce incepe sa fiarba se lasa pe foc 5-10 minute. Se lasa la scurs rubarba, iar siropul obtinut se pune pe foc pina scade la jumatate.

Acesta va fi folosit in loc de toping. Rubarba ramasa se lasa la racit si se paseaza bine la robot pina devine piure fin. Ouale se pun in robot cu zaharul pudra si se mixeaza pina se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga, in timp ce mixam, laptele condensat incalzit, iaurtul cite o lingura pina se termina. Se amesteca usor compozitia de inghetata cu piureul de rubarba si se pune in caserola pt inghetata.O parte din siropul de rubarba l-am pus in caserola peste compozitia de inghetata.

Mie mi-a incaput in una de 2000ml. Se da la congelator si se amesteca in inghetata de citeva ori la fiecare 1-2 ore. Am servit inghetata cu siropul de rubarba in loc de toping, care va zic cu mina pe inima ca este un deliciu. Ma gindesc sa fac sirop de rubarba si sa-l depozitez in sticlute.

Pofta aveti, asa ca savurati!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

simona72 1

10.07.2013, 21:02

Rocsi este

Ela68 1

10.07.2013, 21:26

SIMO, n-am gatit niciodata rubarba, nu stiu ce gust are

simona72 1

10.07.2013, 22:40

Ela, anul trecut am descoterito si eu si pur si simplu e minunata. Nu-ti inspira incredere cind o vezi s-au sa o maninci asa cum este...este acra, dar cind o prepari sau o folosesti la prajituri pur si simplu se transforma...de ex.siropol care l-am facut in loc de toping este divin, nu exagerez cu nimc...incearca, nu este scump...daca faci sa-mi spui parerea ta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata cu ciocolata si visine