Inghetata de rubarba

de simona72 in Dulciuri, 10 Iul 2013 | 1039 vizualizari

 

E prima mea inghetata si a iesit un deliciuuuuu...am "furat" cite putin de la fiecare bucataras si am facut cu ce aveam prin frigider. Rubarba o cumparasem de citeva zile si nu-i venea rindul, asa ca daca tot era am zis sa o folosesc...

 

INGREDIENTE

  • 4 tije de rubarba
  • 1 cescuta apa
  • 3 oua
  • 100 gr zahar pudra+4 linguri zahar tos
  • 150 ml lapte condensat
  • 400 gr iaurt grecesc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de rubarba:

Rubarba spalata si curatata se taie in bucati de 1-2 cm, se pune pe foc cu o cescuta de apa si 4 linguri de zahar. Dupa ce incepe sa fiarba se lasa pe foc 5-10 minute. Se lasa la scurs rubarba, iar siropul obtinut se pune pe foc pina scade la jumatate.

Acesta va fi folosit in loc de toping. Rubarba ramasa se lasa la racit si se paseaza bine la robot pina devine piure fin. Ouale se pun in robot cu zaharul pudra si se mixeaza pina se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga, in timp ce mixam, laptele condensat incalzit, iaurtul cite o lingura pina se termina. Se amesteca usor compozitia de inghetata cu piureul de rubarba si se pune in caserola pt inghetata.O parte din siropul de rubarba l-am pus in caserola peste compozitia de inghetata.

Mie mi-a incaput in una de 2000ml. Se da la congelator si se amesteca in inghetata de citeva ori la fiecare 1-2 ore. Am servit inghetata cu siropul de rubarba in loc de toping, care va zic cu mina pe inima ca este un deliciu. Ma gindesc sa fac sirop de rubarba si sa-l depozitez in sticlute.

Pofta aveti, asa ca savurati!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de rubarba 243679
retete culinare - Inghetata de rubarba 243680
retete culinare - Inghetata de rubarba 243681
retete culinare - Inghetata de rubarba 243682
retete culinare - Inghetata de rubarba 243683
retete culinare - Inghetata de rubarba 243684
retete culinare - Inghetata de rubarba 243685
retete culinare - Inghetata de rubarba 243687
retete culinare - Inghetata de rubarba 243688
retete culinare - Inghetata de rubarba 243689
retete culinare - Inghetata de rubarba 243690
retete culinare - Inghetata de rubarba 243691
retete culinare - Inghetata de rubarba 243692
retete culinare - Inghetata de rubarba 243693
retete culinare - Inghetata de rubarba 243695
retete culinare - Inghetata de rubarba 243696
retete culinare - Inghetata de rubarba 243698

COMENTARII (30)

simona72 1

10.07.2013, 21:02

Rocsi este

Ela68 1

10.07.2013, 21:26

SIMO, n-am gatit niciodata rubarba, nu stiu ce gust are

simona72 1

10.07.2013, 22:40

Ela, anul trecut am descoterito si eu si pur si simplu e minunata. Nu-ti inspira incredere cind o vezi s-au sa o maninci asa cum este...este acra, dar cind o prepari sau o folosesti la prajituri pur si simplu se transforma...de ex.siropol care l-am facut in loc de toping este divin, nu exagerez cu nimc...incearca, nu este scump...daca faci sa-mi spui parerea ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S