Inghetata de vanilie

de dana1986 in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 4870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • 1 esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie:

Laptele se pune la fiert. Intre timp se mixeaza galbenusele cu zaharul si zaharul vanilat pana ce se topeste, apoi peste aceasta compozitie se toarna in fir laptele fierbinte, amestecand continuu. Compozitia obtinuta din ou si lapte se pune din nou pe foc(mic) si se amesteca continuu pana ce se ingroasa(ca un aluat de clatite), iar apoi se lasa la racit.

 Cand s-a racit se amesteca cu frisca(care a fost batuta spuma) si se baga la congelator. Dupa doua ore se scoate inghetata si se mixeaza bine pentru a evita sa se formeze aschii de gheata, apoi se pune din nou la congelator pana in monentul servirii. DELICIOASA.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de afine si iaurt