Inghetata de vanilie

de Bya Ralu in Dulciuri, 30 Iun 2016 | 397 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Miha,tare buna a iesit inghetata http://www.dulciurifeldefel.ro/inghetata-de-vanilie-cu-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1/2 esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie:

Galbenusuriile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana cand devine o crema.

Treptat se adauga laptele,si 200 ml de smantana pentru frisca si se omogenizeaza.

Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si se ingroasa.Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.

Restul de smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana cand incepe sa capete o consistenta pufoasa,apoi se incorporeaza in compozitia de oua racite.

Se pune in forme,deasupra se presara ciocolata rasa si se da la congelator pentru 2-3 ore.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de vanilie 449185
retete culinare - Inghetata de vanilie 449186
retete culinare - Inghetata de vanilie 449187
retete culinare - Inghetata de vanilie 449188
retete culinare - Inghetata de vanilie 449189
retete culinare - Inghetata de vanilie 449190

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

01.07.2016, 11:16

Satisfyyourcravings 1

01.07.2016, 14:14

Yummy!

Bya Ralu 1

01.07.2016, 20:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55