Inghetata de vanilie

de nadina73 in Dulciuri, 7 Aug 2010 | 3470 vizualizari

 

o inghetata foarte buna si fina

 

INGREDIENTE

  • 1 sticluta esenta vanilie 20ml
  • 300 ml lapte
  • 3 vanilii
  • 4 galbenusuri
  • 100 zahar
  • 300 frisca+ frisca pt decor 1 tub
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie:

Se amesteca galbenusurile cu esenta de vanilie si vaniliile apoi se pune zaharul si laptele

se pune vasul pe foc pana se devine de consistenta unei smantani mai groase,dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit

Cand compozitia e rece se amesteca cu frisca si se pune in masina de inghetata se lasa 15 -20 minute dupa care se pune in cutie si se patreaza la congelator

Se serveste simpla sau cu frisca,fructe,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 o reteta simpla ,gustoasa si foarte fina

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de vanilie-0
Inghetata de vanilie-1
Inghetata de vanilie-2
Inghetata de vanilie-3
Inghetata de vanilie-4
Inghetata de vanilie-5
Inghetata de vanilie-6

COMENTARII (17)

nadina73 1

09.08.2010, 00:59

da laly si cu lighean daca vrei

nadina73 1

09.08.2010, 00:59

julia este si pt tine cum sa uit de tine

adry88 1

18.05.2011, 21:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41