Inghetata de vanilie cu ciocolata

de mirela0911 in Dulciuri, 3 Iul 2016 | 3053 vizualizari

 

Si pentru ca am avut norocul sa castig frigiderul la concursul cu inghetata, v-am adus inca un fel, drept multumire ca mi-ati facut acea zi de neuitat! Asa ca va servesc pe toti cu cate o inghetata de vanilie cu ciocolata! Multumesc, Bucataras! Multumesc, bucatarasi dragi! :X >:D<

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu ciocolata:

Intr-o craticioara se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine compozitia pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga laptele si se mixeaza usor. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase.

Va face spuma cat timp este pe foc, dar va disparea pe masura ce se ingroasa crema. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, eventual se pune intr-o oala mai mare cu apa rece si se amesteca pentru a grabi procesul de racire.

Se bate bine frisca. Se amesteca cu rema de vanilie. Ciocolata amaruie se taie bucatele cat mai mici. Se omogenizeaza impreuna cu crema, se toarna intr-o cutie care se da la congelator pentru cel putin 4 ore. 

Se serveste ornata cu sos de ciocolata sau sirop de zmeura, sau cu ce doriti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ouale si laptele sa fie la temperatura camerei.

2

Nu a fost necesar sa amestec in inghetata in timp ce statea la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

mirela0911 1

05.07.2016, 11:12

Multmesc, Dantes!

mirela0911 1

05.07.2016, 11:12

Licurici mersi!

miki_a 1

05.07.2016, 15:37

Felicitari Mirela si multumim pentru tratatie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu dulce de leche si ghimbir