Inghetata de vanilie cu cirese

de adry88 in Dulciuri, 14 Iun 2016 | 251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml frisca
  • cirese
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu cirese:

Intr-o cratita adaugam laptele si zaharul, punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile batute,amidonul amestecat cu putin lapte.

Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,la final adaugam esenta de vanilie,acoperim si lasam sa se raceasca bine.

Intre timp mixam frisca(eu am folosit smantana si am mixat-o impreuna cu 100 g zahar), adaugam crema de vanilie si amestecam cu paleta.

Intr-o caserola adaugam crema-cirese(fara samburi si spalate), crema-cirese-crema si dam la congelator cateva ore.

Eu am dorit inghetata in forma de tort dar voi puteti amesteca ciresele cu crema si dupa care se adauga in pahare de unica folosinta sau caserola.

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de vanilie cu cirese-0
Inghetata de vanilie cu cirese-1
Inghetata de vanilie cu cirese-2
Inghetata de vanilie cu cirese-3
Inghetata de vanilie cu cirese-4
Inghetata de vanilie cu cirese-5
Inghetata de vanilie cu cirese-6
Inghetata de vanilie cu cirese-7

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

adry88 1

14.06.2016, 20:17

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:37

delicioasa!

Anett 1

20.10.2016, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04