Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare

de Poliana in Dulciuri, 3 Sep 2012 | 1619 vizualizari

 

Pentru azi, si pentru zilele de caldura care au mai ramas (si sper eu sa nu fie putine) vin cu o reteta grozava de inghetata, ce merita incercata...pe cuvant!!! :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr de zahar
  • 2 linguri crema de whisky
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 150 gr iaurt gras
  • Dulceata de merisoare
  • 100 gr merisoare
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare:

E o nebunie de arome, combinate asa la intamplare, dar care nu se putea sa fie mai buna de atat. Si nici nu se face greu deloc, cativa pasi de executat si gata!

Asadar, desfacem cu grija cutia de lapte de cocos, ca fara ea nu se poate face inghetata asta. Daca e metalica, atunci aveti grija sa nu va taiati, ca sa nu cumva sa dati vina pe inghetata apoi :P

Turnam laptele de cocos intr-o cratita pe foc, il incalzim bine apoi il turnam treptat peste galbenusurile frecate spuma cu zaharul. Punem compozitia pe foc mic si o lasam pana incepe sa capete consistenta. Nu va imaginati ca o se se faca o crema din treaba asta, ca nu are cum, dar se va lega putin. Luam de pe foc, adaugam crema de whisky si esenta de vanilie si lasam la racit.

Iaurtul il incorporam usor in crema de lapte cu oua, apoi adaugam si frisca mixata bine cu 1 lingurita de zahar vanilat. Turnam compozitia intr-un recipient si o dam la congelator. Daca aveti masina de inghetata, stiti voi cum sa procedati, altfel va trebui sa munciti un strop mai mult.

Din jumate, in jumate de ora amestecam in compozitia de la congelator, pentru a sparge acele de gheata. Dupa 2 ore nu mai trebuie sa facem nimic, decat sa asteptam sa inghete complet :P. La ultima amestecare adaugam si dulceata de merisoare in valuri.

Pentru dulceata, punem merisoarele, apa si zaharul intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba aproxmativ 10 minute pana se leaga siropul. In timp ce fierbe zdrobim merisoarele cu o furculita, pe masura ce se inmoaie. La sfarsit adaugam amidonul si mai fierbem 2-3 minute pana se ingroasa. Lasam la racit apoi executam treaba cu ingobarea in inghetata.

Mai trebuie sa spun ca o servim cu pofta?? Pentru voi am pastrat o portie generoasa!
Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare-0
Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare-1
Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare-2

COMENTARII (29)

diaconta

diaconta 1

05.09.2012, 13:27

eu vreau direct inghetata nu numai reteta

Poliana

Poliana 1

05.09.2012, 16:19

Lilik, multumesc
Adriana, multumesc

Poliana

Poliana 1

05.09.2012, 16:19

Dia, bine...incercam sa facem cum vrei tu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!