Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 28 Iun 2013 | 1090 vizualizari

 

Cine vrea o inghetata de vanilie cu un delicios sos cu aroma de anason?

 

INGREDIENTE

  • - 3 galbenusuri;
  • - 1 lime, zeama si coaja;
  • - 1 pastaie de vanilie;
  • - 200 ml frisca lichida sau smantana de 30%;
  • - 4-5 linguri de miere + 1 lingura pentru sos;
  • - 500 ml iaurt grecesc;
  • - anason.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason:

1. Se pregateste pe foc o cratita in care se pune frisca si pastaia de vanilie despicata. Se scot cu varful unui cutit semintele din interiorul pastaii si se adauga in cratita. Lasam sa dea in clocot si retragem de pe foc, punem capacul si lasam sa se patrunda bine aroma de vanilie in frisca, pentru cateva minute.

2. Galbenusurile se amesteca bine cu mierea si coaja de la lime. Dupa incorporare, se adauga si zeama de la o jumatate de lime.

3. Punem din nou pe foc frisca si vanilia, adaugand treptat si galbenusurile. Se amesteca si se lasa la foc mic pana se ingroasa putin.

4. Se retrage de pe foc si se lasa la racit. 

5. Se adauga iaurtul si se amesteca pana se incorporeaza. 

6. Se pune intr-un recipient si se lasa in congelator pentru cateva ore.

7. N-am respectat partea cu mixatul din jumatate in jumatate de ora, conform retetei de baza, pentru ca n-am mai avut timp, insa inghetata a iesit oricum gustoasa, cremoasa si fara firicele de gheata.

8. Pentru sos se lasa un fruct sau doua de anason in miere pentru cateva ore, iar inghetata se serveste cu acest sos aromat.

 

TIPS-URI

1

Din albusuri am facut macarons care nu mi-au iesit grozave de data asta dar ... perseverez ;).

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason-0
Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason-1
Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason-2
Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason-3
Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason-4

COMENTARII (26)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

29.06.2013, 13:23

Multumesc tare mult fetelor!

Dya Daniela Andrei 1

29.06.2013, 17:03

nilgun 1

31.07.2013, 22:31

yummyyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04