Inghetata de vanilie cu nuci si caramel

de Meea in Dulciuri, 12 Aug 2016 | 481 vizualizari

 

  Ugggh ce ma oftic ca s-a stricat vremea chiar cand vreau sa postez aceasta retetaa!! Am facut-o acum cateva zile, era caaaaald si inghetata aceasta era un rasfaaat!! Daar, eu stiu ca cei mai mari fani ai inghetatei intotdeauna isi fac timp sa o savureze, indiferent de vreme! Prooomit ca este cea mai buna inghetata EVER!! Daca ati facut sosul de caramel deja stiti ce genial va fi gustul in combinatie cu  inghetata, iar restul care nu, puteti doar sa va imaginati:P

         Noua ne place inghetata! Mai ales tatalui meu, CEL MAI MARE FAN! Pana acum v-am prezentat inghetata de cocos si aceasta de astazi. Mai urmeeeaza oo gramaada de retete delicioase insa timpul nu imi permite sa vi le prezint pe toate acum. Ar inseamna sa postez cate una la fiecare 10 minute haha:)). Data viitoare insa, va prezint cateva secrete mici din bucatarie. Asta pentru ca am observat ca sunteti muulte tinere care pasiti pentru prima data in bucatarie si imi sunteti taaare simpatice! 

         

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 130g samburi de nuci
  • 400ml frisca lichida
  • esenta de migdale
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu nuci si caramel:

  Intai de toate sa va povestesc putin despre cum procodez eu cu "BAIN-MARIE". Eu ii spun simplu, baie de aburi.  Intr-o oala punem apa mai putin de jumatate si lasam oala pe foc pana cand apa fierbe. Deasupra oalei punem vasul cu ingredientele (oua+zahar, ciocolata+unt, etc.) si lasam focul mediu sau mic, in functie de necesitate. Eu folosesc intotdeauna un vas de inox. Vasul cu ingredientele nu trebuie sa atinga apa, astfel se evita transferul de caldura prea bursc. Asadar, pe baie de aburi punem ouale amestecate cu zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul s-a topit si amestecul s-a ingrosat.

  Dupa ce zaharul s-a topit, luam vasul de pe foc si mixam amestectul pana cand s-a racit.

    Separat, mixam frisca lichida pana cand s-a format o spuma tare.
          Punem din frisca cate putin peste amestecul de oua, amestecand usor, cu miscari ample, de jos in sus. Adaugam nucile (taiate bucati sau tocate marunt) si esenta de migdale.

  Turnam compozitia intr-o tava imbracata in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.
         Servim inghetata cu voie buna sii muult sos de caramel!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/08/inghetata-de-vanilie-cu-nuci-si-caramel.html

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de vanilie cu nuci si caramel 453528
retete culinare - Inghetata de vanilie cu nuci si caramel 453529
retete culinare - Inghetata de vanilie cu nuci si caramel 453530
retete culinare - Inghetata de vanilie cu nuci si caramel 453531
retete culinare - Inghetata de vanilie cu nuci si caramel 453532
retete culinare - Inghetata de vanilie cu nuci si caramel 453533

COMENTARII (15)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:03

Hmmm, cum arata!

Meea 1

14.08.2016, 12:21

Vaa asteppt

elucubratiiculinare 1

16.08.2016, 08:37

like

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S