Inghetata de vanilie cu zmeura

de Miha in Dulciuri, 10 Mai 2015 | 1163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri indulcitor Green Sugar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • esenta de vanilie
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu zmeura:

Galbenusurile si indulcitorul se mixeaza pana se albesc. Se adauga amidonul, se incorporeaza bine in crema de galbenusuri, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se lasa la racit si se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Peste compozitia foarte bine racita se toarna smantana pentru frisca, se amesteca bine, apoi se pune in vasul masinii de inghetata (tinut 24 ore la congelator). Se proceseaza timp de cca 20 de minute, pana cand inghetata se va intari. Adaugam zmeura si procesam in continuare, timp de cca 10-15 minute.

In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitia de oua racita. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de vanilie cu zmeura-0
Inghetata de vanilie cu zmeura-1
Inghetata de vanilie cu zmeura-2
Inghetata de vanilie cu zmeura-3
Inghetata de vanilie cu zmeura-4

COMENTARII (14)

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:27

Catalina L 1

13.05.2015, 07:10

Delicioasa!

Micutza Luana 1

05.06.2015, 14:02

deliciuuuuu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04