Îngheţată de vanilie cu zmeură şi caramel

de alice_ciobanu in Dulciuri, 27 Iun 2011 | 2024 vizualizari

 

O îngheţată mirifică, aş putea spune... Combinaţia dintre caramel, zmeura proaspăt culeasă şi aroma fresh a veniliei... mmmm....de vis!

 

INGREDIENTE

  •  pentru îngheţata de vanilie (baza pentru diverse variaţiuni, arome... etc, etc)
  • 300 ml lapte
  • 300 ml friscă lichidă
  • 3 gălbenuşuri
  • 75 gr zahăr tos
  • o esenţă de vanilie
  • pentru îngheţata de zmeură cu caramel:
  •  o porţie de îngheţată de vanilie
  • 100 gr zahăr tos
  • 75 gr alune nesărate
  • 75 gr ciocolată amăruie
  • 200 gr zmeură proaspăt culeasă din grădina proprie sau cumpărată :P 
  • 2 linguri zahăr pudră 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de vanilie cu zmeură şi caramel:

Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul de fierbere. Separat frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până ce amestecul se deschide la culoare şi are un aspect spumos.  Încorporaţi treptat laptele fierbinte şi amestecaţi cu o lingură de lemn.

Turnaţi apoi compoziţia astfel obţinută într-un vas şi pe bain-marie continuaţi fierberea până ce amestecul se îngroaşă şi începe să îmbrace lingura. Lăsaţi crema să se răcească complet.

Frişca lichidă se bate până ce îşi menţine forma şi o încorporaţi în crema de ou răcită amestecând bine. Turnaţi totul într-o formă şi daţi la congelator timp de minim 6 ore sau, mai bine, peste noapte.

Într-un vas, pe foc mic, încălziţi 100 gr zahăr tos până ce se caramelizează. Puneţi alunele tocate mărunt şi încorporaţi-le repede. Turnaţi amestecul peste o suprafaţă curată şi umedă. Lăsaţi să se răcească complet, după care spargeţi-l cu ajutorul unui cuţit cu lama foarte groasă, un cuţit greu sau un sucitor.

Ciocolata amăruie tăiaţi-o în bucăţi mici.

În porţia de îngheţată de vanilie obţinută după specificaţiile mai sus enunţate, lăsată să se inmoaie la temperatura camerei, dar nu foarte mult,  încorporaţi ciocolata şi caramelul sfarâmat. Daţi la congelator pentru câteva ore.

Într-un bol zdobiţi, cu ajutorul unei furculiţe, zmeura peste care aţi pus zahărul pudră.

Serviţi îngheţata de caramel cu pasta de zmeură şi ornaţi cu câteva zmeure întregi.

Minunăţie, nu alta!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Îngheţată de vanilie cu zmeură şi caramel-0
Îngheţată de vanilie cu zmeură şi caramel-1
Îngheţată de vanilie cu zmeură şi caramel-2

COMENTARII (15)

adry88

adry88 1

28.06.2011, 15:34

ce bunatate

MIUTA

MIUTA 1

29.06.2011, 13:30

Imi place

Lau

Lau 1

02.07.2011, 22:25

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!