Inghetata de vanilie si ciocolata by Ina

de Adele in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 4229 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand indraznesc sa pregatesc inghetata dar spre surprinderea mea este simplu mai ales cand ai o reteta minunata asa ca a lui Ina :http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-inghetata-cu-capsuni-si-vanilie-7906.html .Am respectat totul doar ca am mai redus din cantitatea ingredientelor fiind doar un experiment. P.S este prima dar nu ultima data,cu siguranta ma voi juca cu arome si combinatii ;;) este prea buna :X

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida
  • 6 oua (eu am folosit cele cu coaja alba)
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 50 g ciocolata nesquik (sau cacaoa amara)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie si ciocolata by Ina:

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza albusurile intr-un vas cu 3 sferturi de zahar pana devin spuma,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si esenta de vanilie (fiecare pune dupa gust).

Se amesteca albusurile batute cu galbenusurile amestecand de jos in sus cu o paleta de silicon (un tel) pana se incorporeaza si devine omogen.Se mixeaza frisca foarte bine si se adauga peste compozitia facuta precedent, se amesteca totul bine.

Se imparte aproximativ in 2 parti, o parte ramane cu gust de vanilie, in cealalta parte se adauga praful de ciocolata si se incorporeaza bine amestecand energic.

Cele doua compoziti se pun intr-un contenitor si se alterneaza dupa gust,se da la congelator pentru cateva ore.

Pofta buna !!

TIPS-URI

1

Se poate servi cu topping de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie si ciocolata by Ina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Adele 1

05.04.2015, 19:10

Mirela foarte bun,cremos ,delicios

Ina 1

13.06.2016, 17:29

Sa mai faci, ca vin si eu! )) Ma bucur ca-ti place

Adele 1

13.06.2016, 17:32

Ina o sa fac zilele astea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu banane si topping de ciocolata