Inghetata de zmeura

de adnia in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 648 vizualizari

 

Cine nu iubeste inghetata...si mai ales cea de zmeura? Cum si noi suntem fani...si cum am cules chiar eu zmeura parfumata din padure, nu se putea sa treaca vara fara sa fac o inghetata, nu-i asa?
Ca o paranteza, cred ca acestea sunt printre putinele fructe naturale pe care le-am mai gasit in ultima vreme...acestea sunt cu adevarat bio (va dati seama ca in padure nu sta nimeni sa stropeasca tufele cu tot felul de chimicale), cu gustul acela inconfundabil dintotdeauna, dulce-acrisor si o aroooma! Asadar, zmeura e vedeta acestei retete absolut minunate!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g branza proaspata de vaci
  • 400 g zmeura proaspata, sau decongelata
  • 3-4 linguri miere, sau dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de zmeura:

Intr-un mixer, se amesteca bine branza cu frisca lichida si mierea, pana devine totul o pasta extrem de fina (cca 1 minut), care se toarna intr-un bol. Separat, se mixeaza si zmeura (tot in mixer), apoi se strecoara printr-o sita, pentru a separa semintele de pulpa. Pulpa astfel obtinuta se incorporeaza in crema fina de branza, cu ajutorul unei linguri de lemn. Compozitia pentru inghetata este acum gata si se da la congelator petru cateva ore, pana se intareste.Inainte de servire, inghetata se lasa la temperatura camerei cca 20 minute, sa poata fi luata usor in cupa.

 Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Pentru a fi siguri ca nu se formeaza ace de gheata, este recomandabil ca inghetata sa fie amestecata de 3-4 ori la intervale de 30 minute, dupa care se lasa la inghetat complet.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de zmeura 258348
retete culinare - Inghetata de zmeura 258349

COMENTARII (14)

diaconta 1

08.09.2013, 22:54

Eu iubesc inghetata,iubesc zmeura sper ca mai ai

simona72 1

08.09.2013, 23:05

Perfecta!!

Panacris 1

09.09.2013, 08:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55