Inghetata de zmeura

de Ela68 in Dulciuri, 5 Aug 2016 | 294 vizualizari

 

Simplu si rapid !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr zmeura
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr lapte condensat
  • 100 gr zahar
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • zmeura si frunze de menta pentru ornare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de zmeura:

  • 1. Zmeura se spala, se lasa la scurs in sita si se mixeaza in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.
  • 2. Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).
  • 3. Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute. Adaugam si praful de sare. Oprim cateva linguri din amestec, astfel incat sa formam un design dragut impreuna cu cateva zmeurici.
  • 4. Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de zmeura, amestecand continuu.
  • 5. Observam ca amestecul incepe sa se intareasca. Adaugam si zeama de lamaie.
  • 6. Asezam in caserola in straturi alternative, alb cu roz si un strat de zmeura.
  • 7. Turnam inghetata in caserola si dam la congelator cateva ore. Ornam cu fructe si frunze de menta.

 

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

05.08.2016, 21:32

super delicioasa!

Rocsi 1

05.08.2016, 21:59

Nu refuz deloc!

mirela0911 1

06.08.2016, 17:47

Portie dubla ..... tripla .... vreau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S