Inghetata din banane

de Mama_Lizica in Dulciuri, 10 Apr 2010 | 2965 vizualizari

 

Este o inghetata pe care am descoperit-o de curand, este foarte fina si cremoasa si poate fi asortata cu diverse toppinguri, dupa gust si imaginatie. Inghetata de baza are un singur ingredient: bananele si o poti consuma asa. Textura e foarte fina, e dulce de la zaharul din banane si foarte aromata. Eu am adaugat si ciocolata topita, care a rezultat in chocolate chips.

 

INGREDIENTE

  • 6 banane foarte coapte
  • 1 ciocolata neagra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata din banane:

Cureti bananele de coaja, le tai in cate 2-3 bucati si le pui la congelator intr-o punga. Cand sunt inghetate, le scoti si le pui in blender (sau le pisezi cu ciocanul de bucatarie ori facaletul, daca nu ai blender).  Topesti ciocolata pe baie de aburi si o torni peste bananele mixate. Le amesteci putin cu blenderul si servesti.

 

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata poti pune miere, pentru o varianta mai slab calorica.

2

Poti adauga dupa dorinta: stafide, fructe uscate, nuci, alune, fulgi de ciocolata, siropuri, unt de arahide etc.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata din banane-0
Inghetata din banane-1

COMENTARII (31)

marcela1979 1

04.07.2014, 08:11

La multi ani!

mihaelar63 1

04.07.2014, 23:33

La multi ani !!!

Rocsi 1

04.07.2015, 10:36

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04