Inghetata in straturi

de Miha in Dulciuri, 4 Sep 2010 | 5464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • 50 g mix de fructe uscate ( mango, papaya, stafide, nuca de cocos...)
  • 1 foaie de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata in straturi:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se desface cu putin lapte rece, apoi se pune la fiert impreuna cu restul de lapte fiert. Se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase. Punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana aceasta se topeste. Lasam la racit.

Cand compozitia s-a racit foarte bine o amestecam cu mascarponele si frisca batuta. Impartim totul in 3 parti egale. In una din ele vom pune esenta de vanilie, in una cacaoa si in cealalta fructele uscate.

Foaia de napolitana o taiem la dimensiunea tavii cu inel detasabil pe care o vom folosi. Eu am folosit o tava mica de 17 cm.

Punem un cerc de napolitana in tava si o parte de inghetata. Dam la congelator pentru cca 30 de minute. Repetam operatiunea cu fiecare parte de inghetata. Acoperim cu cealalta foaie de napolitana, cu folie alimentara si dam la congelator, pana la congelarea completa.

Se scoate din congelator cu 15-20 de minute inainte de servire si se rastoarna pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Miha 1

06.09.2010, 10:12

Iti dau Ela, cu mare drag! Chiar daca n-am toate furculitele...mancam cu mana ne descurcam noi cumva.

mena29 1

06.09.2010, 18:08

nu am reusit sa pun toate furculitele si e mare pacat,reteta asta merita mai mult de cinci furculite.Ce rea e lumea asta,cum poate incapea atata invidie in unele persoane?

monik80 1

21.03.2015, 07:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura