Inghetata Lassi din mango dulce

de Rux in Prajituri, 4 Mai 2012 | 1618 vizualizari

 

In medicina ayurvedica Lassi este o bautura care reduce excesul de Vatta in acelasi timp echilibrand-o, se prepara din cantitati egale de iaurt si mango adaugand apoi condimente indiene pentru un gust extrem de placut, chiar seducator as zice ...eu am transformat aceasta bautura delicioasa intr-o inghetata minunata!

 

INGREDIENTE

  • 1 mango mare si frumos copt
  • 1 iaurt( 400 gr) grecesc de preferat, este mult mai cremos
  • 1 lingura si jumatate de miere( de salcam)
  • un praf de ghimbir pisat
  • un praf de turmeric
  • 1/4 lingurita extract de flori de portocal
  • 1/4 lingurita extract de vanilie
  • un praf mic de cardamon
  • 1 mango bucati( felii)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata Lassi din mango dulce:

Se curata mango si se da pe razatoare.

Iaurtul de pune intr-o sita si peste el se adauga mango dat pe razatoare. Se lasa zece minute sa se scurga zeama deasupra unui vas apoi se pune o lingura de miere si se amesteca usor.

Se  congeleaza rapid intr-un vas de congelator.

Dupa o ora se scoate de la congelator de amesteca si se sparg acele de gheata si se da din nou la congelator. Dupa o ora sau o ora si jumatate se scoate din nou se pune  lingura cu lingura intr-un blender se adauga toate condimentele, /12 lingura de miere si se mixeaza bine. Se pun bucatele de mango si se congeleaza rapid. Se scoate cu lingura de inghetata si se serveste pe felii de mango. Eu am ornat cu menta delicioasa....o recomand tuturor...e o inghetata... mmmmmmmmmm!

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata Lassi din mango dulce-0
Inghetata Lassi din mango dulce-1
Inghetata Lassi din mango dulce-2
Inghetata Lassi din mango dulce-3
Inghetata Lassi din mango dulce-4
Inghetata Lassi din mango dulce-5
Inghetata Lassi din mango dulce-6

COMENTARII (53)

mirela0911

mirela0911 1

05.05.2012, 22:55

Ce bine arataaaaa!

jolygina

jolygina 1

06.05.2012, 11:15

ooo da a inceput sezonul buna si gustoasa

monik80

monik80 1

20.03.2015, 19:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24