Inghetata mea de cacao

de cccris in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 3253 vizualizari

 

E o inghetata pe care fac de cind eram mica.

 

INGREDIENTE

  • 150gr zahar
  • 2 linguri cu virf faina
  • 2 linguri cacao
  • 200ml apa/lapte
  • esenta de rom
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata mea de cacao:

Faina, zaharul si cacaoa se amesteca intr-o cratita.

Se pun pe foc si se adauga incet apa, sa nu faca cocoloase.

Se amesteca continuu pina obtinem o textura de ciulama. Adaugam romul. Lasam crema putin la racit.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.

Galbenusurile le incrporam pe rind in crema.

Adaugam albusurile incet, amestecind cu o lingura de sus in jos,

sa ramina pufoasa compozitia.

Se pune  crema in aparatul de inghetata, iar dupa 30 de minute poate fi savurata.

Sau poate fi pusa intr-un vas la congelator.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti aparat de inghetata puteti pune crema portionata in castronele sau intr-un vas mai mare. Se tine la congelator citeva ore pentru a ingheta. Oricum ati proceda e bine, avantajul masinii e ca devine mai cremoasa inghetata si o poti minca imediat.

2

Puteti sa topiti o bucatita doua de ciocolata in crema fierbinte, iese si mai buna.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata mea de cacao-0
Inghetata mea de cacao-1
Inghetata mea de cacao-2
Inghetata mea de cacao-3
Inghetata mea de cacao-4
Inghetata mea de cacao-5
Inghetata mea de cacao-6
Inghetata mea de cacao-7

COMENTARII (5)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

02.04.2010, 23:32

PASTE FERICIT!

cccris

cccris 1

03.04.2010, 00:00

Paste fericit! Sa fie toti bucatarasii fericiti si sanatosi!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:38

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!